2. søndag i advent 2017 rejsebrev 2

Rejsebrev 2 2. søndag i advent. 2017

Torsdag den 7. dec. ved middagstid ankom BWS`s container til Tougan. Turen fra Ouagadougou til Tougan (240 km) tog hele 12 timer, fordi det var en meget gammel lastbil, og undervejs gik der pludselig brand i lastbilen. De fik dog hurtigt ilden slukket og kunne køre videre.
Ved ankomsten stod 13 personer klar til at aflade containeren. Det tog fem timer. Vi havde heldigvis en rampe med hjemmefra for ellers tror jeg ikke, de kunne have fået specielt det ene mobile røntgenapp, ned på jorden. Intet gik i stykker, hverken under turen herned eller under afladningen.
De efterfølgende dage har vi brugt til at sortere og sætte i orden både udenfor og indenfor, så alt udstyr står klar, når myndighederne kommer en dag i denne uge for at se hvad vi har doneret.

I forrige uge besøgte jeg den nye børnehave i Tougan, som sidste år fik doneret bl.a. lego og andet legetøj fra Danmark. Der var intet at lege med i børnehaven. Børnene (og de voksne) var ikke klar over, hvordan de skulle lege med de forskellige ting, så jeg prøvede sidste år at vise dem hvordan. Det var derfor en stor glæde for mig at se, at de nu leger med alle legesagerne, som vi gør derhjemme. Den ene af ”pædagogerne” skyndte sig at hente et spil med billeder, som han straks bad børnene om at vise mig, hvad de har lært.

I år har vi desværre ikke haft så meget legetøj med herned, men lidt blev der til, og det har de fået i dag. Der var bl.a. biler, dukker og spil. Da jeg kom ind af døren kom børnene løbende hen til mig, og kikkede med store brune øjne spændt på hvad jeg havde med i kasserne. De blev meget meget glade, og begyndte straks at lege med de forskellige legesager.
Det var lidt nyt hernede fra Tougan

Aase