Udviklingen har medført

SKOLEN:
A: At den seksklasses Primærgrundskole i Tourouba er blevet udnævnt til ”Examination Center” for 7 små landsbyer, og antal elever pr klasse er blevet nedsat fra 117 til ca. 65. (De nye førsteklasser begynder deres skolegang under et halmtag for ikke at blande dem med de ældre.)

B: At den 6 klasses Primærgrundskole i dag har ca. 550 elever. ( ca 312 elever før 2012) (Forældrene har før skolen blev bygget forpligtet sig til at sende deres børn i skole, og på sigt at vedligeholde skolen, d.v.s. fra den dag der kommer penge i omløb via salg af bl.a.
grønsager fra en køkkenhave, som vi arbejder hen på at få etableret.)

C: At ca 85% af skolens afgangselever hvert år nu består deres National Eksamen for at gå videre i Secondærskolen. (Før 2012 var det kun 5-10%)

D: Undervisningsministeriet har i 2019 givet grønt lys til opførelse af en ny treklasses Primærgrundskole, som skal huse ca 150 første, anden og tredje klasses elever, som hidtil har siddet under et stråtag. Det sker for at bibeholde det lave antal elever på ca 70 i Primærgrundskolen .

SUNDHED:
A: Seks offentlige hospitaler i Regionen Boucle de Mouhoun (Tougan, Toma, Dedougou, Nouna, Boromo og Solenzo samt et nyt hospital i Dedougou ) er blevet opkvalificeret på grund af bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder.

B: Sundhedsministeriet har gennem årene sendt læger på kursus i bl.a. ultralydsscanning.
Dette har bevirket, at man fra maj 2017 modtager hjertepatienter til undersøgelse og behandling på det offentlige hospital i Tougan.

C: I 2017 blev to komplette tandklinikker etableret på det offentlige hospital i Tougan, og en tandlæge er blevet ansat. De resterende tre tandklinikker etableres snarest muligt i Solenzo, Nouna og evt. Toma.

D: I januar 2018 har Ministeriets nye fødeklinik i Lankoue (som har stået tom i ca. 3/4 år) fået doneret alt indvendigt inventar fra Danmark, hvorefter klinikken er taget i brug.

E: To Falck ambulancer er sponsoreret fra Falck. Den ene er stationeret i Tougan, og den anden i Lankoue. I februar 2018 fødte en ung kvinde sin førstefødte i ambulancen på vej til fødeklinikken i Lankoue. Det er en meget usædvanlig og banebrydende hændelse at føde i en bil i Burkina Faso.

F: Det offentlige hospital i Tougan har i 2019 af Sundhedsministeriet opført en ny bygning til oprettelse af en helt ny røntgenafdeling p.g.a., at vi i 2018 donerede 4 røntgenapp. fra Danmark.
I januar 2017 blev den officielle overrækkelse af hospitalsudstyret for første gang overværet af landets Premierminister Paul Kaba Thieba og Sundhedsministeren S. Ouadraogou med flere. Da Premierministeren hørte, at vi har haft meget fint øjenudstyr deponeret i over 2 år, gav han udtryk for, at nu vil han gå hjem til sit Ministerium og arbejde for at Tougan får bygget en øjenklinik.
Samtidigt udtrykte han en stor glæde over alt det fine udstyr, vi har bragt til Burkina Faso.
DBL-KOONSO og AESF har betinget sig, at det offentlige hospital i Tougan tilgodeses først med det udstyr, som lægerne professionelt kan betjene og har brug for. Det resterende udstyr bliver i tæt samarbejde med Regionens øverste ledelse og Ministeriet i Ouagadougou doneret til henholdsvis hospitalerne i Regionen Boucle de Mouhoun og Universitetshospitalet i Bobo Dialasso samt den store nye Universitetsklinik ”Blaire Campoure” i Ouagadougou. Hospitalet, der står tomt siden 2015, er endnu ikke taget i brug på grund af manglende udstyr og økonomi. Vi ser derfor med forventning frem til, at vi kan levere mere udstyr til Burkina Faso også i de kommende år.

DET SOCIALE:
A: ”Fodbold for miljø” og væveforeningen ”Song Taaba” er med til at styrke det sociale netværk i Tourouba.
”Song Taaba” oplærer unge piger i at lære at sy og væve. Vi mangler dog stadig at få bygget et lille hus til væveforeningen, samt 3-4 gange årligt at kunne give fodboldklubben mulighed for at få en træner til landsbyen.

Udviklingen har medført, at 49 ud af 51 afgangselever hvert år siden 2012 har bestået deres afgangseksamen, og det er helt usædvanlig i Tourouba.