Mål for DBL-KOONSO

Målet for den frivillige danske støtteforening DBL-KOONSO (Danish Burkinabe Link) er ved hjælp til selvhjælp:

at styrke indbyggernes viden gennem undervisning, højnelse af sundhedstilstanden og at gøre den lille afrikanske landsby Tourouba (3.000 indb.) i Sahelbæltet i Burkina Faso selvforsynende via miljøvenlig udvikling via:

1. permakultur at opdyrke en lang række forskellige grønsager,
2. opbygge en dyrefarm med køer, grise, høns og geder
3. ”rent drikkevand” til hele landsbyen
4. undervisning til indbyggerne
5. Nyt Sundhedscenter i Tourouba
6. Ny Secondærskole i Tougan
7. Give muligheder for en ny udvikling indenfor sundhedsvæsenet.
.

Om 10 år ser vi frem til at indbyggerne i Tourouba er:
1. selvforsynende med rent drikkevand, en køkkenhave og en dyrefarm, der vil give mulighed for en langt mere variabel kost af såvel vegetarisk som animalske produkter end den de får i dag.
2. Denne udvikling vil medføre, at indbyggernes sundhedstilstand vil stige betydeligt. Specielt børnedødeligheden vil falde drastisk, og med et nyt sundhedscenter vil indbyggerne og specielt de fødende kvinder få mulighed for hurtigt at komme under behandling.
3. Hele denne udvikling vil medføre nye erhvervsmuligheder i landsbyen, som vil bevirke, at arbejdsløsheden igennem hele året vil falde betydeligt for både mænd og kvinder.
Tourouba vil til den tid være et pejlemærke, ikke kun for de omkringliggende landsbyer, men for hele Sourou Provinsen i Regionen Boucle de Mouhoun i Burkina Faso.

DBL-KOONSO`s mål går gennem uddannelse, sundhed og miljø, og vi er godt på vej…….
Se venligst Resume:

Aase Bonde, Burkina, skolen i Tourouba Vestafrika.