Rejsebrev nr 8 dec 2016

Rejsebrev 2 14.12.16

Vel ankommet til Burkina Faso den 28. nov. er jeg nu ved at vænne mig til varmen. Vejret hernede har været usædvanlig varmt efter årstiden, så det har desværre også betydet, at jeg har måttet tænde for airconditionen længe før normalt.
Som sædvanlig blev jeg hentet af Michel og Pascal i lufthavnen i Ouagadougou. Dagen efter kørte vi i min lille Nissan Almera til Tougan, men at det gik godt er mig helt ubegribelig. Bilen har nu fået status som en typisk ”afrikansk bil”. Det vil sige, at den larmer og ryster i alle ledder og kanter, så man skulle tro den var ved at falde fra hinanden. Støddæmperne og dækkene er fuldstændig færdige og køleren har det slet ikke godt. Selve motoren går godt nok, men det er alt det andet. Heldigvis havde Michel chauffør på som han plejer, når han kører til hovedstaden, og han er mekaniker i Tougan.
I søndags fik Michel og jeg kørelejlighed sammen med nogle læger til byen Toma, der ligger 45 km fra Tougan mod Koudougou. Det var den værste humbletur jeg har været på hernede. Vejen var fyldt med store huller næsten hele vejen, så det tog 2 timer at komme til Toma. Hele byen var klædt i festtøj på grund af Den Nationale helligdag INDEPENDEN DAY. Guvernøren og mange andre officielle gæster var tilstede. Dagen forløb med flere militærparader og opvisninger af de lokale m.m. Alt i alt en spændende og farverig dag. Vi fik en anden kørelejlighed hjem, og det var i hospitalets nye Toyota Hilux, som var en virkelig nydelse at køre i.
Vi holder nu vejret i håb om, at vi kan få udleveret containeren inden jul eller mellem jul og nytår. I øjeblikket befinder den sig i Abidjan, og skal med tog til Ouagadougou.
Jeg vil samtidigt hermed ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og inspirerende nyt år.
Tak for alt den støtte og opbakning vi har fået i året, der nu snart rinder ud.
Kærlig hilsen her fra Tougan
Aase