Rejsebrev uge 16 2015 – Afrunding

UGE 16
Fra et videnssamfund til et stammesamfund i rivende udvikling………………..
Det er nu 3½ måned siden jeg kom til Burkina Faso for at være behjælpelig med at modtage og distribuere al hospitalsudstyr med mere ud til diverse modtagere. Det har atter været nogle berigelsesrige måneder, hvor jeg virkelig føler,……. jeg lever…………………..
At arbejde sammen med en befolkning, og finde det niveau, hvor vi gensidig kan forstå hinanden er en stor udfordring.
Jeg har før i mine rejsebreve været inde på menneskets forskellige udviklingstrin. En ting er at læse om dette i f. eks en af Ken Wilbers mange interessante bøger, en helt anden ting er det, at være i de forskellige udviklingstrin ”face to face.” Det har lært mig utrolig meget, og min konklusion er, at vi gensidigt har rigtig meget at give til hinanden……………………………………….
Formålet med denne rejse er blevet opfyldt til fulde, ikke mindst takket være det store arbejde, som specielt Michel, formand for AESF har stået for. 40`containeren, som vi fik sponseret af Blue Water Shipping Esbjerg, kom godt herned, og alle excurcioner/møder vedr. de kommende projekter blev igen fulgt op fra sidste års undersøgelser omkring et:
A. Nyt Sundhedscenter med en fødeklinik en skadestue, og to boliger til to nurser, der er ansvarlig for den daglige drift.
B. ” Rent drikkevandsprojekt” .
C. ”Køkkenhaveprojekt” med dertilhørende brønd i håb om, at vi i år kan få alle disse 3 projekter realiseret i Tourouba.

Det er ikke lykkedes os at få en netcafe op at stå, men en kvik borger og forretningsmand i Tougan har taget vores ideer, og nu bygget et hus og indkøbt computere og kopimaskiner til sin Netcafe, der åbner om kort tid. Det er vi selvfølgeligt meget glade for, da hoved-formålet jo er, at give de unge mennesker mulighed for at gå på nettet. Vi kan sagtens finde brugere til vore computere på anden måde, evt. på en skole, hvor der er elektricitet. Endnu ingen Secondære skoler i Tougan har installeret computere til deres elever, så vi får se………..
Det nystartede ”vævecenter” er nu en realitet, som vi med stor opmærksomhed følger fremover. De har en meget god formand og lærer i Rosalie, som er sygeplejerske og født og opvokset i Tourouba.
Til de unge drenge i Tourouba har Jørgen i DBL-KOONSO lavet to fodboldmål og skaffet fordboldtøj og sko til de fleste. Drengene har døbt deres fodboldhold ”Fodbold for miljø”, og de er indstillet på, at de en til to gange ugentlig går rundt i Tourouba og indsamler skrald der ligger og flyder i landsbyen. En klasse på Sønderborg Statsskole har doneret 600 kr, som vil blive brugt til indkøb af specielle poser til opsamling af affald.
Alt i alt må vi sige, at der siden 2012 er blæst nye vinde i den lille landsby og omegnen omkring, og det vil DBL-KOONSO først og fremmest sige ALLE sponsorer en stor og hjertelig tak for.

afslut
Michel og Aase siger hermed tak til alle der har støttet op om vore projekter i Burkina Faso. Vi ser med forventning frem til, at vi måske kan få igangsat de kommende projekter
der alle tilsammen har en timeline på 4 mdr. med start i november i 2015.

Aase i Burkina Faso
Genvej til resume på projekterne her