Uge 4 2015 fra Aase

Fredag den 23. januar klokken 7 var planen, at Michel og jeg ville køre ca 75 km ud til en lille landsby, som af Staten har fået en ny Secondærskole, der i dag officielt blev indviet. Vi ville meget gerne have overværet denne store begivenhed, men som det ofte kan gå hernede i Afrika, gik dagen ikke som planlagt.

Ca 45 km udenfor Tougan, hvor jeg bor,… ville min lille bil ikke mere. Solen var allerede kommet højt på himlen, og jeg forudså, at det kunne gå hen og blive en hed oplevelse, at stå på en øde landevej kun adspredt af små landsbyer, som INTET har at tilbyde os i vores situation. Heldigvis havde vi bag i bilen en køletaske med lidt koldt at drikke.

Michel stod ud af bilen, og stoppede den første billist, der kom kørende. Det viste sig, at han var meget meget venlig og behjælpsom.
Michel havde heldigvis et helt nyt tovtræk, som han lige har købt i Danmark, i tilfælde af, at han skulle få brug for det. Vi blev spændt bagefter mandens Mercedes, og så gik det ellers bare hjemad mod Tougan igen.

Bilen er nu atter på værksted. Desværre må vi se i øjnene, at det kun er spørgsmål om tid, før bilen kollapser fuldstændigt. Det vil være noget af en katastrofe, da det så vil være umuligt for os at arbejde videre med vore projekter hernede.

OK,….vi er optimistiske, og håber det bedste, ….nemlig, at de også denne gang får lappet bilen sammen, så vi kan komme på landevejen igen. Hvis alt går vel er planen, at vi tager til Tourouba hen i næste uge for at holde møde med indbyggerne, og på mandag har vi en aftale om at mødes med Preferen i Tougan, DPEBA, MCD dr. Kabore og Hochkommissæren. Det bliver spændende.
Hilsen Aase